הפטר בפשיטת רגל

הפטר בפשיטת רגל


הפטר בפשיטת רגל הינו בדרך כלל השלב הסופי המיוחל לו מצפה החייב להלן נזכיר את סוגי ההפטרים הקיימים בהליך פשיטת הרגל.

כאמור ישנם מספר סוגים של צווי הפטר בפשיטת רגל:

הפטר חלוט

הפטר חלוט בפשיטת רגל  הינו הפטר מוחלט על כל חובותיו של החייב שנוצרו קודם מתן צו הכינוס לנכסי החייב. המשמעות של הפטר זה הינו שהחייב פותח דף חדש וחלק ואילו החובות שהביאו אותו לפשיטת הרגל נמחקים.

לדוגמה: צו הפטר בפשיטת רגל זה ניתן כאשר בית המשפט יחליט כי החייב מיצה את יכולתו בהשבת חובותיו.

דוגמה נוספת: כאשר בית המשפט סבור כי החייב יצר את חובותיו בתום לב ואין ביכולתו הכלכלית לשלם באופן שיש בו כדי תועלת לנושים.

הפטר מותנה

הפטר מותנה בפשיטת רגל הינו הפטר המותנה בקיומו של הליך נוסף לפני שהחייב יקבל הפטר חלוט. ההפטר המותנה המצוי הינו כאשר המנהל המיוחד/הנאמן מתווה תוכנית פירעון בהסכמת כונס הנכסים הרשמי ובאישור בית המשפט. תוכנית הפירעון תכלול בדרך כלל המשך תשלומים חודשיים לתקופה נוספת של מספר חודשים. לדוגמה: החייב ישלם על פי תוכנית הפירעון  700  ₪ למשך שלוש וחצי שנים שבסופם יקבל את ההפטר החלוט.

דומה נוספת: חייב ששילם סך מסויים לקופת הכינוס, ישלים עד לסכום שנקבע בתוכנית הפירעון. לאחר שיסיים את התשלום האחרון יקבל החייב צו הפטר בפשיטת הרגל.

 

הפטר חלקי 

הפטר חלקי בפשיטת רגל הינו הפטר שיתכן ויינתן רק על חובות מסויימים של החייב אשר לגביהם סבור בית המשפט כי החייב יצר אותם בתום לב, בעוד שלגבי חובות מסוימים בית המשפט סבור כי לא נוצרו בתום לב ועל כן לגביהם ישאר החייב בהליך נפרד.

לדוגמה: חייב אשר בין חובותיו לנושים, ישנו חוב בגין גניבה ממקום עבודתו, ייתכן ובית המשפט יתן לו צו הפטר על החובות מלבד על החוב בגין הגניבה.

יצוין כי הפטר מסוג זה אינו שכיח מאחר ובדרך כלל כאשר בית המשפט ידחה את בקשת החייב לצו הפטר בגין החוב שנוצר בחוסר תום לב.

נהניתם?! שתפו...

שתפו בווצטאפ
שתפו בפייסבוק
שתפו באימייל
שתפו בטוויטר
שתפו בלינקדאין

השארת תגובה

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

יש לך שאלה? צריך ייעוץ? קליק ונתקשר.

מאמרים נוספים

עקבו אחרינו בפייסבוק

WhatsApp chat
דילוג לתוכן